Sterilizari pentru cainii dificil de prins

În încercarea de a se rezolva “problema maidanezilor”, în ultimii ani, atât organizații, cât și iubitori de animale au demarat și susținut proiecte de sterilizare și vaccinare a câinilor cu și fără stăpân. Aceste inițiative, extrem de lăudabile, s-au dovedit a fi parțial eficiente, nereușind să rezolve problema pe deplin.

Motivul principal este faptul că majoritatea câinilor sterilizați sunt cei sociabili și ușor de prins, în timp ce animalele greu de capturat, sălbăticite sau aflate în zone greu accesibile, continuă să se înmulțească necontrolat. 
În marea majoritate a cazurilor, acești câini sălbăticiți sunt rezultatul abandonului. Ei au reușit să supraviețuiască și să se adapteze în libertate, fără să mai depindă de resursele puse la dispoziție de oameni și, de asemnea, să transmită acest comportament generațiilor următoare de pui.

Astfel, din păcate, au devenit o amenințare atât pentru faună, cât și pentru ei înșiși. Haite de câini sălbăticiți au fost observate vânând animale sălbatice și perturbând ecosisteme întregi (https://goo.gl/g6hB8R). Din acest motiv vânătorii găsesc justificabilă împușcarea câinilor aflați în căutare de hrană pe fondurile de vânătoare sau oriunde în vecinătatea acestora.

Pentru a oferi o soluție cu impact real acestor probleme, protejând generații viitoare de câini nedoriți, cât și animalele sălbatice, Green VetCare și Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice și-au unit forțele prin întemeierea unei echipe profesionale de specialiști cu experiență ce pot aborda cele mai dificile cazuri de capturare a câinilor, în scopul sterilizării lor în cele mai bune condiții de teren.

Astfel, avem nevoie de ajutorul vostru! Puteți ajuta prin furnizarea de informații referitoare la localizarea cazurilor de câini sălbăticiți/ dificil de accesat și/sau sponsorizarea acțiunii de prindere și sterilizare a acestora.
Pentru mai multe detalii sau solicitarea serviciilor noastre, va rugăm contactați-ne pe visul.luanei@gmail.com!

Tags:

No responses yet

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    + 81 = 83

    Gaseste-ne

    Adresa:
    Bucureşti, Piaţa Presei Libere nr. 1, Corp D1, Sector 1, Cod Poştal 013701

    Telefon: 021.312.49.87, Fax: 021.312.49.67

    Program:
    Luni-Joi: 8:30AM–5:00PM

    Vineri: 8:30AM–2:30PM