Gestionarea eficientă și umană, bazată pe știință, a problemei câinior fără stăpân din Singapore

În strânsă colaborare cu organizatiile de bunăstare a animalelor și cu medicii veterinari, AVA a început în a doua jumătate a anului 2018 un program de „capturare-sterilizare-eliberare-gestionare” pe o perioada de cinci ani pentru a gestiona populația de câini fara stapan din Singapore.

Câinii comunitari sunt în mod constant expuși factorilor de risc și se confruntă cu diverse pericole cum ar fi traficul, foametea și bolile. Cei care se întorc la instinctul lor salbatic pot constitui un pericol pentru populatie, mai ales când câinii sunt în haita. Câinii fara stapan sunt, de asemenea, un potențial rezervor de boli cum ar fi rabia, o boală virală fatală care poate fi răspândită la oameni prin salivă sau muscatura de la un animal infectat.

Programul „capturare-sterilizare-eliberare-gestionare” presupune capturarea in conditii umane a câinilor fără stăpân, sterilizarea acestora, urmata de o puternica promovare a adoptiei acestora. Cei care nu isi vor gasi un stapan vor fi reteritorializati în locuri potrivite pentru a-și trăi viața în mod natural.

Obiectivul este de a steriliza mai mult de 70% din câinii vagabonzi din Singapore în cinci ani. Pe baza științei și a modelării matematice, sterilizarea susținută la această rată sau mai mare este necesară pentru a stabiliza o populație de câini fara stapan, înainte de a începe să se micșoreze.

Colaborarea cu grupurile de bunăstare a animalelor

Acest program este susținut puternic de mai multe grupuri de bunăstare a animalelor și de comunitatea veterinară, precum si de autoritatile guvernamentale din Singapore. Începând cu iunie 2017, AVA a colaborat cu aceste părți interesate pentru a căuta feedback și sugestii privind inițiativa. Unsprezece grupuri de bunăstare a animalelor s-au angajat să participe la program și vor juca un rol esențial de susținere și facilitare a implementării acestuia. Unele grupuri de bunăstare a animalelor și-au lansat programele de sterilizare în zonele localizate, cu mulți ani în urmă. Dedicarea și expertiza lor vor fi incluse în această abordare la nivel național.

 

 

 

Sursa informatii si material foto: https://www.ava.gov.sg



Categories:

Tags:

No responses yet

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    + 20 = 23

    Gaseste-ne

    Adresa:
    Bucureşti, Piaţa Presei Libere nr. 1, Corp D1, Sector 1, Cod Poştal 013701

    Telefon: 021.312.49.87, Fax: 021.312.49.67

    Program:
    Luni-Joi: 8:30AM–5:00PM

    Vineri: 8:30AM–2:30PM