10 motive pentru a adopta un câine din adapost

Există milioane de câini abandonați pe străzile din întreaga lume, iar combaterea acestui fenomen alarmant pare a fi o sarcină grea, mai ales din cauza reproducerii ușoare a câinilor și a iresponsabilității multor oameni.                              

Lista adaposturilor din Romania

Știm că aceasta este o problemă serioasă care trebuie rezolvată urgent, motiv pentru care vrem sa ajutăm la conștientizarea fenomenului de abandonare a animalelor. Dacă v-ați întrebat vreodată de ce ar trebui să adoptați un câine dintr-un adăpost, avem 10 motive pentru a vă convinge de acest lucru:

1. Înveți ce inseamnă responsabilitatea

Salvarea unui câine fără stăpân sau adopția dintr-un adăpost este o decizie care nu trebuie luată cu ușurința și care va marca tot restul vieții, atât pe a dumneavoastră, cât și pe cea a animalului. De aceea, adoptarea vă va ajuta să deveniți mai responsabili, având o altă ființă vie care depinde de dumneavoastră.

2. Salvezi o viață

Milioane de câini sunt eutanasiați în adăposturi din cauza suprapopulării, în timp ce aceia care ramân pe străzi duc o viață de teamă, foame, frig si abuz fizic.

Adoptarea unui câine fără stăpân îi va salva viața, oferindu-le o a doua șansă de a avea o casă și de a trăi o viață demnă și fericită. De asemenea, dacă beneficiați de suficient spatiu liber, ar trebui să primiți și un al doilea câine care sa completeze o familie perfectă.

3. Lupți împotriva cumpărării și vânzării de ființe vii

Atunci când cumperi un câine dintr-un magazin de animale de companie, de la un crescător sau prin intermediul internetului, contribui la creșterea, legală sau nu, a  nivelului de exploatare a ainmalelor în vederea împerecherii acestora iar în unele cazuri acest lucru se face în condiții proaste de bunăstare pentru câini.

4. Îti îmbunătățește sănătatea

Mai multe studii au demonstrat efectul pozitiv pe care un câine îl are asupra sănătății oamenilor. Nu numai că este dovedit faptul că acei copii care au contact cu un animal își vor dezvolta mijloace de apărare necesare împotriva alergiilor, dar este cunoscut și faptul că acestă conviețuire cu un animal îți poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară, ajută la lupta împotriva stresului și te relaxează.

5. Îti câștigi un prieten pe viață

Dacă uneori vă simțiți izolat, dupa ce ați adoptat un câine, nu o să vă mai simțiți niciodată la fel. Dragostea câinelui nu are limite, te va însoți la bine și la rau iar noul tău prieten te va aștepta la ușă în fiecare zi.

6. Veți fi întotdeauna protejat

Nu este necesară pregatirea unui câine strict pentru protectia dumneavoastra, ca și câine de pază dar, după ce a fost ales ca parte a unei familii, câinele va deveni protector necondiționat al acesteia. Câinii, prin instinct, iși protejează “turma”, în acest caz tu fiind turma sa și nu au nevoie de o pregătire specială pentru a face acest lucru.

7. Ajută la educarea copiilor

Un câine în casă îi va ajuta pe copiii tai să învețe să fie mai responsabili, deoarece trebuie sa aibă grijă și de acesta. În plus, copiii învață de la o vârsta frageda să respecte alte ființe vii, să conștientizeze “sentimentele” animalelor și, în esență, să devină mai buni. Pe de altă parte, câinele va fi un partener ideal pentru joacă și distracție!

8. Îmbunătățește viața socială

Dacă scoateți câinele la o plimbare, nu numai că vă permiteți să fiți mai activi, ci reprezintă și o modalitate bună de a socializa și de a întâlni alte persoane. Într-un timp scurt, veți cunoaște practic toti câinii din zona dvs., precum și proprietarii acestora.

9. Adoptați un animal unic

Câinii abandonați pe stradă, precum și cei din adaposturi sunt de obicei metiși (putem găsi și câini de rasă), deci sunt exemplare cu un aspect unic și personalități bine definite, diferite față de câinii de rasă.

10. Veți economisi bani

Inutil să spunem faptul că achiziționarea unui câine de la crescători autorizați sau din alte surse vă va costa destul de mulți bani și nimic nu garantează stearea acestora de sănătate de-alungul vieții, având în vedere conditiile grele în care parintii acestora sunt adesea crescuti.

Luând acasă un câine vagabond nu vă va costa nimic în afară de responsabilitatea de a avea grijă de el. Mergi la un adăpost și ia-l deja vaccinat și sterilizat.

Sperăm că v-am convins de minunatul act de adoptare al unui câine. Nu numai ca vei salva și îmbunătăți viața lor, ci și pe a ta. Daca aveți vreo îndoiala, vă stam la dispoziție cu  o mulțime de conținut informativ care să îi ajute atât pe proprietarii de animale noi, cât și pe cei experimentați. Simțiți-vă liberi să ne adresați o întrebare și în secțiunea de comentarii!

 

 

Sursa informatii si material foto: https://www.animalwised.com

Categories:

Tags:

No responses yet

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    + 4 = 11

    Gaseste-ne

    Adresa:
    Bucureşti, Piaţa Presei Libere nr. 1, Corp D1, Sector 1, Cod Poştal 013701

    Telefon: 021.312.49.87, Fax: 021.312.49.67

    Program:
    Luni-Joi: 8:30AM–5:00PM

    Vineri: 8:30AM–2:30PM